Vegeu què fa un seguiment de Google i obteniu informació sobre com suprimir-lo

Ja sabem que empreses com Facebook fan un seguiment de les nostres activitats tant en línia com fora de línia. Les coses que tractem, els anuncis que fem clic i els llocs web que visitem es registren i es venen al millor postor per obtenir ingressos publicitaris. Facebook no està tot sol.

Un dels majors col·leccionistes de dades a Internet és Google i, a diferència de Facebook, és bo amb el que fa. Tan bé, de fet, que s’ha aconseguit evitar molts dels escàndols de dades que han torpedat la reputació i la credibilitat de Facebook.

Google, malgrat els seus hàbits, encara té una bona reputació per a una empresa de tecnologia.



Però això no vol dir que sigui immune a les mateixes tàctiques avaricioses que fan altres empreses. Google encara manté les pestanyes a la vostra ubicació, rastreja l'historial de cerques i crea un perfil digital en funció dels seus hàbits de navegació.

Si hi ha alguna cosa, és millor recopilar dades que mai de Facebook i prou intel·ligent per saber quan calar.

Dit això, és possible buscar i suprimir la majoria de les dades que té Google. A diferència de Facebook, aquesta configuració no és gaire difícil de trobar, però és important saber on i què heu de buscar quan elimineu dades privades.

Per això, anirem superant els hàbits de seguiment de dades de Google i com podeu eliminar cada peça de la vostra petjada digital.

Com es pot trobar i suprimir la informació personal de Google

Google concedeix als usuaris accés a les seves dades personals mitjançant dues pàgines principals: la vostra Pàgina de perfil de Google i Google My Activity.

Aquestes pàgines són on gestioneu la configuració de la recollida de dades, així com visualitzen l’historial d’activitats personals. Estigueu preparats: hi ha unmolt de les dades emmagatzemades aquí En funció del que vulgueu suprimir, haureu d’acostar-vos a cada pàgina de manera diferent.

Abans d’avançar, voldreu comprovar si heu iniciat la sessió a Google. Si no teniu cap compte de Google o no teniu la sessió iniciada, les vostres dades s’emmagatzemen localment en forma de cookies.

Tot el que heu de fer per esborrar les vostres dades personals en aquest cas és eliminar les cookies del navegador. Per obtenir més informació, podeu tocar o fer clic aquí per veure la nostra guia sobre com eliminar les cookies, independentment del navegador que utilitzeu.


joc de trucs de cerca de Google

Un cop esborrades les cookies, podeu accedirConfiguració a la part inferior dreta de la pàgina principal de Google i feu clic aLes vostres dades a la cercaper ajustar la manera com el lloc rastreja la vostra activitat.




Si actualment teniu la sessió iniciada al vostre compte de Google, tindreu accés a les pàgines que hem esmentat anteriorment. Des de la pàgina principal de Google, toqueu o feu clic a la imatge de perfil a la part superior dreta i feu clic al quadre blau que es diuCompte de Google.

Aquí podreu accedir a les dades personals. Per accedir a informació privada com el vostre nom, aniversari i número de telèfon, feu clic aInformació personala la barra lateral de l'esquerra. Podeu editar o suprimir les dades d'aquesta pàgina, incloses les dades de publicació directa fent clicVés a Sobre mi.

Com trobar i eliminar el vostre historial de cerques de Google de la web i de les aplicacions

L’historial de cerques de Google és el pa i la mantega de la plataforma per obtenir ingressos. Es tracta de les dades que els anunciants compren a granel per ajudar-los a orientar material per a possibles compradors. A més dels anunciants, moltes aplicacions utilitzen aquest historial per proporcionar contingut i recomanacions rellevants.

De la mateixaCompte de Google podeu accedir a aquesta informació si feu clic a Dades i personalització. En aquesta pàgina, tindreu accésControls d’activitat, que us permet ajustar la manera com Google recopila les vostres dades endavant.

Si bé tot està bé, estem aquí per netejar casa, així que voldrem desplaçar-se cap a la pàgina cap a Activitat i cronologia i feu clicLa meva activitat.

Aquesta pàgina següent és el centre per a totes les opcions relacionades amb l'activitat. Per eliminar el vostre historial de cerques, podeu desplaçar-vos pels registres de Google per cercar els elements que vulgueu suprimir i fer clic a3 punts botó al costat dret de cada element. Si no voleu passar per cada element de manera individual, podeu utilitzar el botó de cerca a la part superior per filtrar per data o producte de Google.


com funciona la immunitat

Com trobar i suprimir l’historial d’ubicacions i la línia de temps de Google




Tornem al documentPersonalització de dades pàgina a Compte de Google. Aquí hi ha un menú al qual podeu fer clic a anomenatCronologia. Això us portarà a un mapa que mostri tots els llocs on heu activat els serveis d’ubicació.

Els punts vermells al mapa representen ubicacions freqüents o importants. Feu clic a un punt vermell per examinar un element i feu clic aicona de paperera per eliminar-la.Haureu de passar per cada entrada fins que el mapa no quedi clar, ja que no hi ha cap opció de suprimir de manera massiva.

Un cop netejat el mapa, podeu ajustar la configuració de seguiment de la ubicació de nou a la seccióControls d’activitat pàgina. Desplaceu-vos cap avall cap aHistorial d'ubicacions i desactiveu el commutador.

Com trobar i suprimir l’activitat de veu de Google


moto d’equilibri

A la web La meva activitat, feu clic aAltres activitats de Google.Desplaceu-vos cap avall fins arribarActivitat de veu i àudio.




Feu clic a l'enllaç i se us dirigirà a una pàgina similar a la de l'historial de cerques. Podeu desplaçar-vos i eliminar elements d'activitat de veu individuals aquí, així com canviar la configuració de l'activitat de veu i d'àudio, de manera que no es recopilin dades futures.

Com localitzar i eliminar les dades del dispositiu de Google i l’accés a l’aplicació

Com abans, a la web La meva activitat, feu clic aAltres activitats de Google. Fer clic aInformació del dispositiu, i se us traslladarà a una altra pàgina amb l’activitat de les dades del dispositiu on podeu suprimir elements individuals.

També podeu suprimir la capacitat de Google per compartir dades del dispositiu a les aplicacions si visiteu la configuració de seguretat Compte de Google. En aquest menú, feu clic aSeguretati desplaceu-vos cap a les aplicacions de Google amb accés al compte. Feu clic aGestiona l'accésper especificar de quines aplicacions voleu eliminar l'accés.

Com trobar i esborrar l’historial de cerques de YouTube

A causa de la propietat de Google de YouTube, la informació compartida entre les dues plataformes està profundament integrada. Per accedir a la vostra cerca de YouTube i a l'historial de visualització, torneu al documentLa meva activitat i feu clic aAltres activitats de Google.

Desplaceu-vos cap avall cap aHistorial de visualitzacions de YouTubeiHistorial de cerques de YouTube. Igual que abans, podeu desplaçar-se i suprimir els vostres elements d’activitat individual, així com canviar la configuració per a la cerca i l’activitat de visualització de YouTube de manera que no es recullin dades futures.

Com evitar que Google us faci un seguiment correcte

Un cop hàgiu suprimit i eliminat cada història de la cerca de Google, la vostra prioritat següent és evitar que la plataforma us faci un seguiment. Hem esmentat elControls d’activitat el menú en diverses ocasions en aquest tutorial, però aquest és el lloc per ajustar la configuració del compte de manera permanent per a la privadesa.

Anar aControls d’activitat i desplaceu-vos per cada element del menú per veure què segueix Google. Aquí, tindreu l’opció d’aturar cada funció fent clic al botó lliscant verd que hi ha a l’angle inferior dret de cada categoria. D’aquesta manera, s’aturarà el seguiment de Google i es farà que el vostre compte sigui el més privat possible amb el servei de Google.

Tingueu en compte que, si modifiqueu aquesta configuració, elimineu les recomanacions personalitzades i la publicitat rellevant de les vostres cerques de Google. El resultat serà una experiència de pissarra neta que duri fins que torni a activar la configuració.

Com veieu, malgrat la presència constant de Google, la privadesa amb la plataforma no ha de ser una cosa del passat. Tot el que heu de fer és navegar per alguns menús de configuració i tornar a navegar per la xarxa sense fer-ne el seguiment. Bé, almenys pel que podem veure.