Una configuració crítica de Facebook que cal fer ara

Estic segur que esteu molt curosos amb les fotos, les actualitzacions d’estat i els articles que poseu a la vostra línia de temps de Facebook. Al cap i a la fi, no voldreu vergonya davant dels vostres amics, familiars i companys de feina ara ni en el futur, molt després que hagueu oblidat el que heu publicat en un moment d’il·lusió.

Malauradament, no tothom a la vostra vida pot ser tan atent. Aquest és un problema quan qualsevol dels teus amics pot publicar alguna cosa a la vostra línia de temps.

Pot ser que sigui una foto que no us mostri amb la millor llum (literal o figurativament), un dibuix animat que saben que us resultarà divertit, però que altres poden trobar ofensiu, un article amb el qual no esteu d’acord, una història que no feu. No vull que tothom ho sàpiga, ni moltes altres coses. He vist que passava a d’altres i fins i tot m’ha passat.



Afortunadament, podeu posar-hi tota una opció amb un simple canvi en la configuració de Facebook. També et diré com podeu ajustar la configuració si no voleu desactivar totalment aquesta funció, però encara voleu controlar-la.

Desactiva la publicació de la línia de temps

La vostra millor opció és impedir que ningú es publiqui a la vostra línia de temps. Per fer-ho, obriu la vostra pàgina de Facebook i, a l’angle superior dret de la pàgina, feu clic al triangle cap per avall i seleccioneu Configuració.

A la columna de l’esquerra, seleccioneu 'Cronologia i etiquetatge'. A la columna de la dreta, al costat de 'Qui pot afegir coses a la meva línia de temps?' Busqueu 'Qui pot publicar la vostra línia de temps?' I feu clic a l'enllaç 'Edita' a la dreta.

Canvieu la configuració de 'Amics' a 'Només jo'. Ara sou l'únic que podeu publicar. Senzill!

Per descomptat, potser no us importa la majoria dels vostres amics que publiquen, només cal limitar qui ho veu. També ho podeu fer.

Gestiona la publicació de la línia de temps

A la pantalla 'Cronologia i etiquetatge', mireu la secció 'Qui pot veure les coses a la meva línia de temps?' Feu clic a l'enllaç 'Edita' al costat de 'Qui pot veure què publicen els altres a la vostra línia de temps?'


10 aplicacions que tothom hauria de tenir




De manera predeterminada, s'ha d'establir com a Amics, però podeu canviar-lo a Tots, Amics dels Amics, Només jo o Personalitzats. Si seleccioneu Personalització, podeu triar qui ha de veure aquestes publicacions i qui no.

Podeu definir persones individuals o triar llistes de persones. Per exemple, podeu optar per deixar que la llista de “Amics pròxims” vegi què publiquen altres persones mentre no poden fer els “Col·laboradors”. Feu clic aquí per aprendre a crear i editar llistes de Facebook.

Per descomptat, si ho feu, voldreu assegurar-vos que la configuració funciona realment. A la pantalla 'Cronologia i etiquetatge', a la secció 'Qui pot veure les coses a la meva línia de temps?', Trobareu 'Revisar el que veuen altres persones a la vostra línia de temps.'

Feu clic a l'enllaç 'Veure com' a la dreta i podreu veure com es veu la vostra línia de temps de Facebook a determinades persones. Per tant, podeu seleccionar aquell company de feina o un familiar que li agradi xafardejar i assegurar-vos que no veuran cap tipus de xafardeig.

La funció 'Veure com' també us permet mirar el vostre perfil com si sou un estrany. Aquesta és una bona manera d’esbrinar què pot veure exactament un membre del públic en general si mira la seva pàgina de Facebook. Us sorprendrà el que no estigui tan amagat com creieu.

Psst ... Voleu més consells? Assegureu-vos de seguir Kim Komando Facebook i YouTube. Aquí és on podreu veure totes les nostres històries més populars d'un cop d'ull i on publiquem vídeos útils. Només feu clic a 'M'agrada' a Facebook, i 'Subscriu-te' a YouTube per obtenir les històries que més importen. Trobeu aquests enllaços a la cantonada superior dreta.

Més consells que no et poden perdre:

Només els consells de Facebook coneixen els consells de Facebook




Bloquegeu les persones molestes a Facebook sense deixar-vos atrapar

5 preguntes per fer abans de fer clic en QUALSEVOL enllaç