Google t’obliga a iniciar la sessió a Chrome: aquí teniu la manera d’aturar-lo

Si sou un dels milions que utilitzen el navegador Chrome de Google, probablement notareu canvis subtils (i no tan subtils) a la vostra experiència de navegació.

En cas que encara no us n'adoneu, per celebrar el seu desè aniversari, Google ha actualitzat recentment el seu popular navegador Chrome amb la versió 69.

Chrome 69 inclou una interfície d’usuari renovada que inclou pestanyes arrodonides, una barra de menús completament nova i altres canvis subtils de cosmètica basats en l’estètica Material 2.



Aquesta actualització comporta un sistema de gestió de contrasenya i reompliment de contrasenya i una gran varietat de retocs de capçada que tenen com a objectiu millorar la seguretat i accelerar l'experiència de navegació.

No obstant això, els investigadors en seguretat critiquen la decisió de Google d’ocultar els subdominis “www” i “m” de la direcció de Chrome de manera predeterminada. Feu clic aquí per aprendre a desfer aquest canvi.

Però, segons resulta, aquest no és l'únic canvi que tenen els usuaris de Chrome amb seguretat i privadesa. Llegiu més endavant i us explicaré aquest petit detall que Google va escriure amb Chrome 69 que pot estar violant la vostra privadesa.

Iniciar sessió de Chrome obligada

Sempre manteniu separats els vostres serveis de Google i l’activitat de navegació de Chrome? Per exemple, pot ser que hi hagi moments en què vulgueu comprovar el vostre compte de Gmail sense haver d’iniciar sessió necessàriament al navegador Chrome. Tot depèn de tu.




Aquesta distinció és important per a les persones que no volen que les seves dades personals del navegador Chrome s’enviïn als servidors de Google sense el seu permís. En el passat, si no inicieu la sessió a Chrome amb un compte de Google, l’activitat de navegació només s’emmagatzema localment a la màquina que feu servir.

Fet divertit: Google es va fundar el 4 de setembre de 1998.

Doncs bé, sembla que aquesta política ha canviat a Chrome 69. Ara, cada vegada que inicieu la sessió i utilitzeu un servei de Google com Gmail, Maps o YouTube, el vostre compte de Google es connectarà automàticament al navegador Chrome que feu servir. .


com veure l'historial de navegació privat Firefox

Els defensors de la privadesa estan lamentant, ja que aquest 'inici de sessió forçada' pot enganyar als usuaris de Chrome que no tinguin en compte les dades de navegació personal sense que se n'adonin.




En una publicació al bloc, Mathew Green, professor de criptografia de la John Hopkins University, explicava que aquest canvi subtil té 'greus implicacions per a la privadesa i la confiança'.

'A partir d'ara, cada vegada que inicieu la sessió en una propietat de Google (per exemple, Gmail)', automàticament, Chrome es farà automàticamentInicieu la sessió al navegador al vostre compte de Googleper a vostè ', va advertir Green. 'Ho farà sense preguntar o fins i tot notificar-ho explícitament. ”

A Chrome 69, l’únic indicador al que heu iniciat la sessió és que la vostra imatge de perfil de Google es mostri a la part superior dreta del navegador. Per a Green, és un canvi preocupant, ja que això podria significar que Chrome habilita automàticament la funció de 'Sincronització' de Google sense el permís de l'usuari.

Si no ho sabíeu, Google Sync és una funció que carrega automàticament l’activitat del navegador, les adreces d'interès, les contrasenyes i altres dades als servidors de Google per poder accedir-hi a diversos ordinadors i aparells. És ben segur que és convenient, però alguns usuaris opten per no activar-lo en cap moment a causa de problemes de privadesa.

'Tant si és intencionat com si no, té l'efecte que sigui fàcil per a la gent activar la sincronització sense saber-ho, o pensar que ja estan sincronitzant i, per tant, no té cap cost addicional per augmentar l'accés de Google a les seves dades', va escriure Green a la seva publicació al bloc

La resposta de Google

Per solucionar aquestes preocupacions, els enginyers de Chrome van aclarir que aquest canvi es va dissenyar simplement per informar als usuaris que s’havien connectat al navegador i no permet en cap cas activar automàticament Google Sync.




En un fil de Twitter, l'enginyer de Chrome, Adrienne Porter Felt, va explicar que la nova funció no vol dir que Chrome enviï automàticament el vostre historial de navegació a Google i que 'Sync no estigui activat tret que el activeu després'.

Felt també va escriure que l’equip de desenvolupament de Chrome va fer aquest canvi per “evitar sorpreses en un escenari de dispositiu compartit” on a vegades la gent es tancava des d’una “àrea de contingut” de Google sense adonar-se que encara s’havien connectat a Chrome.


aplicació d’idioma babel

'La nova interfície d'usuari us recorda clarament cada vegada que heu accedit a un compte de Google. A més, només heu de tancar la sessió en un lloc abans de compartir l'equip amb una altra persona ', va explicar Felt.




També va deixar clar que activar Sync encara requereix un pas manual addicional després d’iniciar la sessió a Chrome. L'inici de sessió a Chrome no l'activa automàticament.

És una qüestió de confiança

Hmm, des d’una perspectiva d’usabilitat, aquest nou canvi té sentit; Els crítics d’aquest retoc asseguren que s’hauria d’haver comunicat amb més claredat als usuaris de Chrome.




Amb la recent controvèrsia que envolta la política de seguiment d’ubicacions de Google, aquest tipus de canvis no divulgats poden erosionar la confiança dels usuaris a Google. Tal com va advertir Green al seu bloc, “la confiança no és un recurs renovable”.

Felt també va confirmar el Política de privadesa dels usuaris de Chrome s’ha actualitzat (després del fet) per reflectir els nous canvis.

Al llarg dels anys, Google sempre ha fet un gran treball guanyant confiança dels usuaris, però està canviant? La pregunta ara es converteix en 'Confiem en Google?' Escolteu el podcast gratuït de Consumer Tech Update a continuació per esbrinar-lo.

Com desactivar els inicis de sessió de Chrome forçats

Si no voleu aquest canvi d’inici d’inici d’inici de sessió de Chrome 69, estareu encantats de saber que encara hi ha un camí al voltant.




A continuació es mostra com la desactiveu:

1. Obriu el navegador Chrome i copieu-lo i enganxeu-lo a la barra d'adreces:

chrome: // flags / # consistència del compte

2. PremeuEntra.

3. El navegador Chrome ara mostrarà una pàgina que mostra 'Coherència d’identitat entre el navegador i el pot de galetes”Configuració.


com fer un esdeveniment vital a Facebook




4. Al quadre desplegable, canvieu la configuració per 'Desactivat. '

5. Chrome us demanarà que reinicieu el navegador perquè el canvi tingui efecte. Feu clic a 'Relança araBotó ”per reiniciar Chrome perquè els canvis siguin efectius.